Potrzebuję pomocy w Oksytanii
2 odpowiedzi
1 wiadomości
camille
Witam! Nie wiem, czy to dobre miejsce na taki post, ale potrzebuję pomocy. Należę do małego stowarzyszenia i zostaliśmy wezwani do interwencji w wiosce. Po dwóch dniach liczenia naliczyłam 21 kociąt, co najmniej 3 kotki i dwa koty. Dorośli i 6 kociąt jest w dobrym stanie zdrowia, ale wiele małych jest chorych - 13 w sumie. Wszystkie zabrałam do siebie, aby je leczyć, ponieważ u niektórych choroba zaszła zbyt daleko i będą musiały być enukleowane ;-; Potrzebujemy rodzin zastępczych, które byłyby w stanie podjąć się opieki (maść do oczu + antybiotyk) lub które byłyby gotowe do przyjęcia jednej mamy i dwoje/trzy zdrowe kocięta. Potrzebujemy również mleka w proszku (biocanina lub beaphar), chrupek lub darowizn na enukleacje. Wszyscy są bardzo towarzyscy, dorośli również, a niektórzy są już gotowi do adopcji. Nie wahajcie się zajrzeć na naszą stronę na Facebooku "ethiq animale" po więcej informacji, będę starała się aktualizować ją jak najwięcej. Nie wiem, do kogo się zwrócić, sytuacja jest koszmarna i te maluchy na to nie zasługują T-T Dziękuję wszystkim
1 wiadomości
alice
Coucou, je ne suis pas sûr si j'ai le droit de répondre non plus. Concernant vos urgences, je ne peux pas vraiment aider hormis peut-être en vous offrant quelques sachets de nourriture pour chats (pas grand-chose malheureusement, car tous mes chats suivent une alimentation médicale depuis peu. Et j'en ai déjà trois, donc il m'est difficile d'en accueillir un quatrième ou plus dans mon T3). De plus, je vis assez loin de vous en Occitanie - dans une belle ville rose - et je n'ai aucun moyen de me déplacer. Néanmoins, si vous êtes dans le coin, n'hésitez pas à me prévenir. Surtout si en plus vous pourriez avoir besoin de quelques jouets, draps avec ou sans trous, ou un griffoir en plutôt bon état que mes chats boudent tous. Dans tous les cas, je vous envoie plein de pensées positives ainsi qu'à ces petites boules de poils adorables qui méritent le meilleur. Merci pour tout le travail que vous faites pour eux !

2 wiadomości
mariela
Dzień dobry,
Opublikuj post na Instagramie i na X (Twitterze), nie zapomnij dodać miasta lub wioski, w której mieszkasz, kilku zdjęć, różnych sposobów skontaktowania się z Twoją organizacją. Mam konto specjalnie do pomocy organizacjom, mam ponad 8000 obserwujących. Nic nie opublikowałem ostatnio, ponieważ kiedy dzielę się na prośbę organizacji i ludzie zadają mi pytania, organizacje często nie odpowiadają, a ja nie mogę odpowiedzieć za nich. Na Instagramie musisz udostępnić swoją publikację z organizacją Mon Bibou oraz z Yoann Latouche ... i z innymi kontami. Na X (Twitterze) jest pani, która jest bardzo aktywna w udostępnianiu i pomaganiu organizacjom, ma na imię Veronique, ale nie pamiętam nazwy jej konta.
Proszę mnie poinformować, jeśli opublikujesz na Instagramie, zrepostuję.
Z pozdrowieniami,
Opublikuj post na Instagramie i na X (Twitterze), nie zapomnij dodać miasta lub wioski, w której mieszkasz, kilku zdjęć, różnych sposobów skontaktowania się z Twoją organizacją. Mam konto specjalnie do pomocy organizacjom, mam ponad 8000 obserwujących. Nic nie opublikowałem ostatnio, ponieważ kiedy dzielę się na prośbę organizacji i ludzie zadają mi pytania, organizacje często nie odpowiadają, a ja nie mogę odpowiedzieć za nich. Na Instagramie musisz udostępnić swoją publikację z organizacją Mon Bibou oraz z Yoann Latouche ... i z innymi kontami. Na X (Twitterze) jest pani, która jest bardzo aktywna w udostępnianiu i pomaganiu organizacjom, ma na imię Veronique, ale nie pamiętam nazwy jej konta.
Proszę mnie poinformować, jeśli opublikujesz na Instagramie, zrepostuję.
Z pozdrowieniami,